DENİZLİ / KALE - Mehmet ve Kemal Aracı Ortaokulu

Haz

5 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasından yapılacak olan telafi eğitimde öğrencilerimize yönelik Basketbol, Voleybol,Futbol ve Zeka oyunları kursu açılacaktır. Katılmak İsteyen öğrencilere duyurulur.

Haz

7. sınıftan 8. sınıfa geçen öğrencilerimiz için açılacak olan Destekleme ve Yetiştirme Kursu 5 Temmuz 2021 itibariyle başlayacaktır. Başvurular E-Kurs üzerinden yapılacaktır. Katılmak isteyen öğrencilerimize duyurulur.

Haz

E -twinning projesinde ögrencilerimiz aktif olarak yer aldı ve kapanış webinarıyla projemiz sonlandırıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla  Kale Masal Şenliği düzenlendi. İngilizce öğretmenimiz Nurten Uslu'nun da görev aldığı etkinlikte öğrencilere Anadolu masalları anlatıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında 5/A sınıfı öğrencisi Pınar ÜLGÜL ilçe birincisi, 6/B sınıfı öğrencisi Duygu Beyza ÇAVUŞLAR ilçe üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimiz  Kale Kaymakamlığı tarafından  bisiklet ile ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

6. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde yalıtımlı ev tasarımı yaptılar.

Mrt

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında,  okulumuz tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda  program düzenlendi. Çeşitli gösterilerin yapıldığı program, protokol ve davetliler tarafından ilgiyle takip edildi.

Eyl

Rehber öğretmenimiz tarafından velilerimize "Salgın Sürecinde Psikosyal Destek Çalışmaları" kapsamında seminer verildi. Seminer online olarak gerçekleştirildi. Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Haz

LGS 20 Haziran 2020 Cumartesi günü  tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacaktır.  Sınava gelirken dikkat edilmesi gerekenler şöyle :

•Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır.

•Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

•Okulda kantinler açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerdir. Ayrıca her sınıfta dezenfektan ve peçete okul idareleri tarafından bulundurulacaktır.

•Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

•Öğrenciler çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

•Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılmalarını sağlar. Bu öğrencilere ek süre verilmez. 15 dakikadan sonra gelen öğrencileri sınava almaz.

•Öğrenci, e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde ilan edilecek olan ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde belirtilen salonda ve sıra numarasında oturacaktır.

•Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacaktır.

•Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecektir.

•Sınavda 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

•Sınav salonlarında ve okul bahçesinde sosyal mesafeyi korumaya özen gösterilmelidir.

•Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecektir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır. Öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyecektir.

•Sözel ve sayısal sınavların arasında bulunan molada birbiriniz ile sorular hakkında konuşmamaya özen göstermelisiniz.

Velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerin binalara giriş ve çıkışlarında velilerin izdiham oluşturmamaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir.

Mrt

Rehberlik servisi tarafından öğrencilerimize kişisel hijyen ve salgın hastalıklardan korunmaeğitimi verildi.

Mrt

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü etkinlikleri kapsamında,  okulumuz tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde program düzenlendi. Tiyatro, oratoryo, dans ve şiir gösterilerinin yapıldığı program, protokol ve davetliler tarafından ilgiyle takip edildi.

Mrt

Deprem Haftası'nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde öğrencilerimizin depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve  afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması için etkinlikler yapıldı.

Mrt

Sabır değerini kavramak için ıspanak ektik ve çimlenmesini bekliyoruz. Emek verip karşılığını beklemeyi ögreniyoruz.

Şbt

20.02.2020 saat 20:20'de velilerimizin misafiri olduk. Bizi ağırlayan velilerimize teşekkür ederiz.